Medlemsmötet

Medlemsmötets gäst för kvällen, var Camilla Hjort från Rotvik, här i Njurunda. Hon berättade om sin och makens, kreativa verksamhet, djuren på gården och sitt ”ordinarie” yrke som jurist.

Förutom hundar och kattor, håller de Linderödssvin, får och höns. Hästar av rasen Frieser,  shetlandsponnys och så bin!! Det betyder att kött, honung, ägg, fårskinn, ull och många olika ”förädlade” skapelser… som t.ex. glänsande pälsboor, skinnfällar (garvade utan gifter), fårtavlor (dessa måste ses), växtfärgad och tovad ull, handskar m.m. produceras på gården.

Barnen är med och lär sig hur livet levs, i samklang med naturen.

Camilla är dessutom aktiv (bl.a) i både  lokala Njurunda Får-och Baggklubben och i Fåravelsförbundet (på riksplanet) och, i förlängningen, med möjlighet att påverka i EU.

      

         

 

 

Eftersom får är den ul(l)timata landskapsvårdaren, där man förutom ett öppet landskap

får!- skinn, naturligt gödsel, kött, garn/varma kläder, ull, är det glädjande att ha entusiastiska personer som Camilla, i bygden!!

Skinn- och ullhantverk ger miljövänliga produkter. Lättskötta, hållbara!

 

Väskor, kuddar, nyckelringar och nålgömmor, med applikationer i kläde och med broderi,  är några av de slöjdalster man skapat på tisdagarnas Slöjdcaféer!

              

En av medlemmarna i slöjdföreningen, virkar ”flerhörningar” och sammanfogar dessa till flodhästar, elefanter och andra figurer.

Stickning, i alla dess former, är den vanligaste aktiviteten på tisdagarna.

I slutet av november, planeras slöjdande i halm. Det är populärt med ”småslöjd”, dvs olika material i snabba tekniker!

Efter fikat, med god lingonpaj/kaka, var det dragning i kvällens lotteri!! (en mindre pläd, pannlappar, kakduk, och ullsulor,)och därefter var det dax för den sedvanliga utdelningen av lottblock!

Ett mycket trivsamt medlemsmöte, där inspirationen flödade!!

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar