Resa 2010

Lördagen 29 maj samlades 27 glada och morgonpigga resenärer till 2010 års utflykt. Vädret var mulet och svalt, tröjor och varma jackor var klädkoden för dagen. Färden gick norrut och första stoppet hos smeden Thor Holmlund i Ramvik. Ässjan var tänd och där stod smeden själv som med sära hammarslag smidigt formade en rustik ljusstake till allas stora förundran och beundran över handens och hjärnans makt att forma och tämja ett stycke järn till lyst och nytta. Än mera imponerades vi av utställningen där en del av produktionen fanns att beskåda.

 Färden gick vidare genom det fagra landskapet och att det duggregnade lite kunde inte lägga sorti på den glada stämningen i bussen. Precis enligt tidsplaneringen anlände vi till lunch på Björkuddens Restaurang. En sekelskiftesbyggnad och  idyll vid Ångermanälvens strand. Efter en läcker måltid, en stunds mingel i den välskötta trädgården. Väderguden var oss där nådig och bjöd på en liten solglimt som avslutning.

 Utflykten avslutades på Murberget Härnösand där en vandrings-utställning om folkliga fest- och bröllopstraditioner visades. En glad, lätt och lekfull utställning, som gav många glada skratt, och inspiration som ju var temat får resan. 

 Slutligen vill jag tacka alla deltagare för trevlig samvaro och till Monica Detlefen och Katrine Forsberg som arrangerat och planerat årets trevliga inspirationsresa ett varmt tack.
Väl mött i vävstugan och på våra övriga möten under hösten.
Britt-Marie Jacobsson